• español
  • English
  • français
  • Deutsch
  • português (Brasil)
  • italiano
    • español
    • English
    • français
    • Deutsch
    • português (Brasil)
    • italiano
    • español
    • English
    • français
    • Deutsch
    • português (Brasil)
    • italiano
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Listar

    Todo UVaDOCComunidadesPor fecha de publicaciónAutoresMateriasTítulos

    Mi cuenta

    Acceder

    Estadísticas

    Ver Estadísticas de uso

    Compartir

    Ver ítem 
    •   UVaDOC Principal
    • PRODUCCIÓN CIENTÍFICA
    • Institutos de Investigación
    • Instituto Universitario Centro de Innovación en Química y Materiales Avanzados (CINQUIMA)
    • CINQUIMA - Artículos de revista
    • Ver ítem
    •   UVaDOC Principal
    • PRODUCCIÓN CIENTÍFICA
    • Institutos de Investigación
    • Instituto Universitario Centro de Innovación en Química y Materiales Avanzados (CINQUIMA)
    • CINQUIMA - Artículos de revista
    • Ver ítem
    • español
    • English
    • français
    • Deutsch
    • português (Brasil)
    • italiano

    Exportar

    RISMendeleyRefworksZotero
    • edm
    • marc
    • xoai
    • qdc
    • ore
    • ese
    • dim
    • uketd_dc
    • oai_dc
    • etdms
    • rdf
    • mods
    • mets
    • didl
    • premis

    Citas

    Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem:https://uvadoc.uva.es/handle/10324/58641

    Título
    Recent trends in the analysis of honey constituents
    Autor
    Valverde Bastardo, SilviaAutoridad UVA Orcid
    Ares Sacristán, Ana MaríaAutoridad UVA
    Stephen Elmore, J.
    Bernal del Nozal, JoséAutoridad UVA Orcid
    Año del Documento
    2022
    Editorial
    Elsevier
    Descripción
    Producción Científica
    Documento Fuente
    Food Chemistry, 2022, vol. 387, p. 132920
    Resumen
    The main goal of this article is to present an overview of the analytical methodologies employed in recent years (2015–2021) to determine several honey constituents, and, specifically, those with health-promoting effects and nutritional value, like phenolic compounds, sugars, amino acids and proteins, vitamins, lipids, minerals, and organic acids. The review is structured according to the different families of compounds, and they will be discussed along with the main extraction and analytical techniques used for their determination. Phenolic compounds, sugars and amino acids have been the main compounds determined in honey. The analytical methods (sample treatment and determination techniques) are strongly dependent on the compound. Nevertheless, it can be concluded that high-performance liquid chromatography was predominantly selected for determining honey constituents; while, in relation to the sample treatment, the preferred option was a dilution of the honey with water or a buffer.
    Materias Unesco
    24 Ciencias de la Vida
    23 Química
    Palabras Clave
    Determination methods
    Extraction techniques
    Food chemistry
    Honey
    Honey constituents
    ISSN
    0308-8146
    Revisión por pares
    SI
    DOI
    10.1016/j.foodchem.2022.132920
    Patrocinador
    Ministerio de Economía y Competitividad y el Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (project numbers RTA 2015-00013-C03-03)
    Version del Editor
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814622008822
    Propietario de los Derechos
    © 2022 The Author(s)
    Idioma
    eng
    URI
    https://uvadoc.uva.es/handle/10324/58641
    Tipo de versión
    info:eu-repo/semantics/publishedVersion
    Derechos
    openAccess
    Aparece en las colecciones
    • CINQUIMA - Artículos de revista [162]
    Mostrar el registro completo del ítem
    Ficheros en el ítem
    Nombre:
    Recent-trends-analysis.pdf
    Tamaño:
    1.285Mb
    Formato:
    Adobe PDF
    Thumbnail
    Visualizar/Abrir
    Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 InternacionalLa licencia del ítem se describe como Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internacional

    Universidad de Valladolid

    Powered by MIT's. DSpace software, Version 5.10