• español
  • English
  • français
  • Deutsch
  • português (Brasil)
  • italiano
    • español
    • English
    • français
    • Deutsch
    • português (Brasil)
    • italiano
    • español
    • English
    • français
    • Deutsch
    • português (Brasil)
    • italiano
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Ricerca

    Tutto UVaDOCArchiviData di pubblicazioneAutoriSoggettiTitoli

    My Account

    Login

    Estadísticas

    Ver Estadísticas de uso

    Compartir

    Mostra Item 
    •   UVaDOC Home
    • PRODUZIONE SCIENTIFICA
    • Departamentos
    • Dpto. Ciencia de los Materiales e Ingeniería Metalúrgica, Expresión Gráfica en la Ingeniería, Ingeniería Cartográfica, ..
    • DEP07 - Artículos de revista
    • Mostra Item
    •   UVaDOC Home
    • PRODUZIONE SCIENTIFICA
    • Departamentos
    • Dpto. Ciencia de los Materiales e Ingeniería Metalúrgica, Expresión Gráfica en la Ingeniería, Ingeniería Cartográfica, ..
    • DEP07 - Artículos de revista
    • Mostra Item
    • español
    • English
    • français
    • Deutsch
    • português (Brasil)
    • italiano

    Exportar

    RISMendeleyRefworksZotero
    • edm
    • marc
    • xoai
    • qdc
    • ore
    • ese
    • dim
    • uketd_dc
    • oai_dc
    • etdms
    • rdf
    • mods
    • mets
    • didl
    • premis

    Citas

    Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem:https://uvadoc.uva.es/handle/10324/59618

    Título
    Development of a bioelectronic tongue modified with gold nanoparticles for dairy analysis
    Autor
    Pérez González, ClaraAutoridad UVA
    Salvo Comino, CoralAutoridad UVA
    Martín Pedrosa, FernandoAutoridad UVA Orcid
    García Cabezón, Ana CristinaAutoridad UVA Orcid
    Rodríguez Méndez, María LuzAutoridad UVA Orcid
    Año del Documento
    2021
    Editorial
    MDPI
    Descripción
    Producción Científica
    Documento Fuente
    Chemistry Proceedings, 2021, Vol. 5, Nº. 1, 31
    Abstract
    The objective of this work was to create an all-solid-state potentiometric bioelectronic tongue with an array of polymeric membrane-based sensors, which could then be used in the dairy sector. Membranes were modified with gold nanoparticles, and enzymes were covalently linked to the sensor’s surface to create an array of sensors with greater sensitivity. The responses of the sensors modified with gold nanoparticles and covalently associated enzymes, showed higher sensitivities. Moreover, the developed bioelectronic tongue was able to perform the discrimination of milks with different nutritional characteristics by applying principal component analysis. In addition, the results obtained showed that by applying partial least squares analysis, the system could be used as a prediction system for different chemical parameters (such as acidity, proteins, lactose, etc.).
    Materias (normalizadas)
    Biosensors
    Potentiometry
    Physical chemistry
    Dairy products industry
    Industria lechera
    Productos lácteos - Análisis
    Nanoparticles
    Materias Unesco
    3312 Tecnología de Materiales
    Palabras Clave
    Electronic tongue
    ISSN
    2673-4583
    Revisión por pares
    SI
    DOI
    10.3390/CSAC2021-10553
    Patrocinador
    Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades - Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER) - (Project RTI2018-097990-B-100)
    Junta de Castilla y León y Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER) - (Project VA275P18)
    Version del Editor
    https://www.mdpi.com/2673-4583/5/1/31
    Propietario de los Derechos
    © 2021 The authors
    Idioma
    eng
    URI
    https://uvadoc.uva.es/handle/10324/59618
    Tipo de versión
    info:eu-repo/semantics/publishedVersion
    Derechos
    openAccess
    Aparece en las colecciones
    • DEP07 - Artículos de revista [51]
    Mostra tutti i dati dell'item
    Files in questo item
    Nombre:
    Development-of-a-Bioelectronic-Tongue.pdf
    Tamaño:
    481.9Kb
    Formato:
    Adobe PDF
    Thumbnail
    Mostra/Apri
    Atribución 4.0 InternacionalLa licencia del ítem se describe como Atribución 4.0 Internacional

    Universidad de Valladolid

    Powered by MIT's. DSpace software, Version 5.10