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    Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem:https://uvadoc.uva.es/handle/10324/72799

    Título
    Effect of NaCl on the sxothermic and endothermic components of the inverse temperature transition of a model elastin-like polymer
    Autor
    Reguera Gómez, JavierAutoridad UVA Orcid
    Urry, Dan W.
    Parker, Timothy M.
    McPherson, David T.
    Rodríguez Cabello, José CarlosAutoridad UVA Orcid
    Año del Documento
    2007
    Editorial
    ACS
    Documento Fuente
    Biomacromolecules, 2007, 8(2), 354–358
    Resumen
    TMDSC data have been employed to observe the effect of NaCl on the inverse temperature transition of the model elastin-like polymer (GVGVP)(251). NaCl causes a decrease in T-t and an increase in Delta H. The increase in enthalpy appears both in the enthalpy related with the folding of the polymer and in the contribution associated with disruption of the structured water of hydrophobic hydration. It has been suggested that the presence of NaCl may cause a better formation of water structures surrounding the apolar polymer chains.
    ISSN
    1525-7797
    Revisión por pares
    SI
    DOI
    10.1021/bm060936l
    Patrocinador
    This work was supported by the “Junta de Castilla y León” (VA003C05), by the MEC (NAN 2004- 08538, MAT 2004-03484-C02-01, MAT 2003-01205), and by the Marie Curie RTN Biopolysurf (MRTN-CN-2004-005516).
    Idioma
    eng
    URI
    https://uvadoc.uva.es/handle/10324/72799
    Tipo de versión
    info:eu-repo/semantics/submittedVersion
    Derechos
    openAccess
    Aparece en las colecciones
    • DEP32 - Artículos de revista [284]
    Mostrar el registro completo del ítem
    Ficheros en el ítem
    Nombre:
    Biomacromolecules2007.pdf
    Tamaño:
    421.1Kb
    Formato:
    Adobe PDF
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    Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 InternacionalLa licencia del ítem se describe como Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internacional

    Universidad de Valladolid

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