• español
  • English
  • français
  • Deutsch
  • português (Brasil)
  • italiano
    • español
    • English
    • français
    • Deutsch
    • português (Brasil)
    • italiano
    • español
    • English
    • français
    • Deutsch
    • português (Brasil)
    • italiano
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Stöbern

    Gesamter BestandBereicheErscheinungsdatumAutorenSchlagwortenTiteln

    Mein Benutzerkonto

    Einloggen

    Statistik

    Benutzungsstatistik

    Compartir

    Dokumentanzeige 
    •   UVaDOC Startseite
    • WISSENSCHAFTLICHE ARBEITEN
    • Departamentos
    • Dpto. Pediatría e Inmunología, Obstetricia y Ginecología, Nutrición y Bromatología, Psiquiatría e Historia de la Ciencia
    • DEP55 - Artículos de revista
    • Dokumentanzeige
    •   UVaDOC Startseite
    • WISSENSCHAFTLICHE ARBEITEN
    • Departamentos
    • Dpto. Pediatría e Inmunología, Obstetricia y Ginecología, Nutrición y Bromatología, Psiquiatría e Historia de la Ciencia
    • DEP55 - Artículos de revista
    • Dokumentanzeige
    • español
    • English
    • français
    • Deutsch
    • português (Brasil)
    • italiano

    Exportar

    RISMendeleyRefworksZotero
    • edm
    • marc
    • xoai
    • qdc
    • ore
    • ese
    • dim
    • uketd_dc
    • oai_dc
    • etdms
    • rdf
    • mods
    • mets
    • didl
    • premis

    Citas

    Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem:https://uvadoc.uva.es/handle/10324/52594

    Título
    Modelling growth and decline in a two-species model system: Pathogenic Escherichia coli O157:H7 and psychrotrophic spoilage bacteria in milk
    Autor
    Quinto Fernández, Emiliano JoséAutoridad UVA Orcid
    Marín, Juan M.
    Caro Canales, IrmaAutoridad UVA
    Mateo, Javier
    Schaffner, Donald W.
    Año del Documento
    2020
    Editorial
    MDPI
    Descripción
    Producción Científica
    Documento Fuente
    Foods, 2020, vol. 9, n. 3, 331
    Zusammenfassung
    Shiga toxin-producing Escherichia coli O157:H7 is a food-borne pathogen and the major cause of hemorrhagic colitis. Pseudomonas is the genus most frequent psychrotrophic spoilage microorganisms present in milk. Two-species bacterial systems with E. coli O157:H7, non-pathogenic E. coli, and P. fluorescens in skimmed milk at 7, 13, 19, or 25 °C were studied. Bacterial interactions were modelled after applying a Bayesian approach. No direct correlation between P. fluorescens’s growth rate and its effect on the maximum population densities of E. coli species was found. The results show the complexity of the interactions between two species in a food model. The use of natural microbiota members to control foodborne pathogens could be useful to improve food safety during the processing and storage of refrigerated foods.
    Materias Unesco
    32 Ciencias Médicas
    Palabras Clave
    Escherichia coli
    Pseudomonas fluorescens
    Milk - Microbiology
    Leche - Microbiología
    ISSN
    2304-8158
    Revisión por pares
    SI
    DOI
    10.3390/foods9030331
    Version del Editor
    https://www.mdpi.com/2304-8158/9/3/331
    Propietario de los Derechos
    © 2020 The Authors
    Idioma
    eng
    URI
    https://uvadoc.uva.es/handle/10324/52594
    Tipo de versión
    info:eu-repo/semantics/publishedVersion
    Derechos
    openAccess
    Aparece en las colecciones
    • DEP55 - Artículos de revista [206]
    Zur Langanzeige
    Dateien zu dieser Ressource
    Nombre:
    Modelling-growth-decline.pdf
    Tamaño:
    1.916Mb
    Formato:
    Adobe PDF
    Thumbnail
    Öffnen
    Atribución 4.0 InternacionalSolange nicht anders angezeigt, wird die Lizenz wie folgt beschrieben: Atribución 4.0 Internacional

    Universidad de Valladolid

    Powered by MIT's. DSpace software, Version 5.10