• español
  • English
  • français
  • Deutsch
  • português (Brasil)
  • italiano
    • español
    • English
    • français
    • Deutsch
    • português (Brasil)
    • italiano
    • español
    • English
    • français
    • Deutsch
    • português (Brasil)
    • italiano
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Parcourir

    Tout UVaDOCCommunautésPar date de publicationAuteursSujetsTitres

    Mon compte

    Ouvrir une session

    Statistiques

    Statistiques d'usage de visualisation

    Compartir

    Voir le document 
    •   Accueil de UVaDOC
    • PUBLICATIONS SCIENTIFIQUES
    • Departamentos
    • Dpto. Química Física y Química Inorgánica
    • DEP63 - Artículos de revista
    • Voir le document
    •   Accueil de UVaDOC
    • PUBLICATIONS SCIENTIFIQUES
    • Departamentos
    • Dpto. Química Física y Química Inorgánica
    • DEP63 - Artículos de revista
    • Voir le document
    • español
    • English
    • français
    • Deutsch
    • português (Brasil)
    • italiano

    Exportar

    RISMendeleyRefworksZotero
    • edm
    • marc
    • xoai
    • qdc
    • ore
    • ese
    • dim
    • uketd_dc
    • oai_dc
    • etdms
    • rdf
    • mods
    • mets
    • didl
    • premis

    Citas

    Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem:https://uvadoc.uva.es/handle/10324/68692

    Título
    Electrochemical sensor for food monitoring using metal-organic framework materials
    Autor
    Hosseinzadeh, Batoul
    Rodríguez Méndez, María LuzAutoridad UVA Orcid
    Año del Documento
    2023
    Editorial
    MDPI
    Descripción
    Producción Científica
    Documento Fuente
    Chemosensors, 2023, Vol. 11, Nº. 7, 357
    Résumé
    Feeding the world’s increasing inhabitants requires considerable quantities of food, whose quality is essential to personal and economic health. Food quality parameters are mandatory to control throughout the fresh produce supply chain to meet consumer requests. Until now, different analytical techniques have been employed in food safety control. However, most of these are laboratory needed, expensive, and time-consuming. To address these obstacles, many researchers have concentrated on developing electrochemical sensors (ECSs) as a powerful method with great sensitivity and reliability for food evaluation. Metal-organic frameworks (MOFs) with surprisingly porous morphology provide uniform yet tunable features, a high specific surface, and established practical applications in various fields. MOF-based ECSs present novel routes for the fast and effective detection of food contaminants or nutrients. In this current review, we concentrate on the MOF-based ECSs for food evaluation by first overviewing the library of available MOF sensors from pristine to MOF-bio composites and then exploiting recent application fields, with an emphasis on how this novel material unlocks new opportunities to monitor food nutrients or hazards.
    Materias (normalizadas)
    Electrochemical sensors
    Detectores
    Electrochemistry
    Metal-organic frameworks
    Food - Analysis
    Alimentos - Análisis
    Food - Quality - Technological innovations
    Alimentos - Calidad - Control
    Nutrition
    Analytical chemistry
    Food science
    Materias Unesco
    2210.05 Electroquímica
    3206 Ciencias de la Nutrición
    2301 Química Analítica
    3309 Tecnología de Los Alimentos
    ISSN
    2227-9040
    Revisión por pares
    SI
    DOI
    10.3390/chemosensors11070357
    Patrocinador
    Ministerio de Economía, Comercio y Empresa (MINECO) y Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER) - (grant PID2021- 122365OB-100)
    Junta de Castilla y León y Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER) - (grant VA202P20)
    CLU-2019-04 y «Infraestructuras Red de Castilla y León (INFRARROJOS)» UVA01
    Plan Tractor En Materiales Avanzados Enfocado A Los Sectores Industriales Claves En Castilla Y León: Agroalimentario, Transporte, Energía Y Construcción (MA2TEC)
    Version del Editor
    https://www.mdpi.com/2227-9040/11/7/357
    Propietario de los Derechos
    © 2023 The authors
    Idioma
    eng
    URI
    https://uvadoc.uva.es/handle/10324/68692
    Tipo de versión
    info:eu-repo/semantics/publishedVersion
    Derechos
    openAccess
    Aparece en las colecciones
    • DEP63 - Artículos de revista [324]
    Afficher la notice complète
    Fichier(s) constituant ce document
    Nombre:
    Electrochemical-Sensor-for-Food-Monitoring.pdf
    Tamaño:
    647.8Ko
    Formato:
    Adobe PDF
    Thumbnail
    Voir/Ouvrir
    Atribución 4.0 InternacionalExcepté là où spécifié autrement, la license de ce document est décrite en tant que Atribución 4.0 Internacional

    Universidad de Valladolid

    Powered by MIT's. DSpace software, Version 5.10