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dc.contributor.authorArmentia Medina, Alicia 
dc.contributor.authorMartín Armentia, Sara
dc.contributor.authorMartín Armentia, Blanca
dc.contributor.authorSantos, Javier
dc.contributor.editorEdiciones Universidad de Valladolid es
dc.date.accessioned2017-06-20T17:40:00Z
dc.date.available2017-06-20T17:40:00Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.citationAnales de la Real Academia de Medicina y Cirugía de Valladolid, 2015, N.52, pags.143-188
dc.identifier.issn0210-6523
dc.identifier.urihttp://uvadoc.uva.es/handle/10324/23882
dc.description.abstractIn this sesion we review the food allergy, the clinical diagnosis and expose the problems caused by cross-reactivity between proteins of different foods. We have to studied the prevention and treatment of food allergy and future therapeutic developments.And the most common questions from patients and their possible responses.A workshop with diagnostics tests in patients will be done.When evaluating possible food-induced allergic disorders, it is often useful to categorize disorders into IgE- and non-IgE-mediated syndromes. The initial history and physical examination are essentially identical for IgE- and non-IgE-mediated disorders, but the subsequent evaluation differs substantially. Proper diagnoses often require screening tests for evidence of food-specific IgE and proof of reactivity through elimination diets and oral food challenges. Clinical tolerance to food allergens will develop in many patients over time, and therefore follow-up risk food challenges are often indicated. However, a number of novel laboratory strategies like molecular analysis (component resolved diagnosis) are in the developmental stage and should provide more definitive treatment for some of these food-induced allergic disorders in the next several years
dc.description.abstractEn esta sesión se revisa la alergia alimentaria, su clínica y diagnóstico y expondremos los problemas que causa la reactividad cruzada entre las proteínas de diferentes alimentos. Así mismo, se estudia la prevención y tratamiento de la alergia alimentaria y las novedades terapeúticas futuras. Y las preguntas más usuales de los pacientes y sus posibles respuestas. Se completa con un taller práctico con pruebas diagnósticas a pacientes con sospecha de alergia a alimentos.Al evaluar la clínica producida por la alergia a alimentos, se suele dividir en debida a anticuerpos IgE y no relacionada con estos anticuerpos. La anamnesis es fundamental pero la evaluación diagnóstica es diversa. En muchos casos es necesario una dieta de eliminación y provocaciones con el alimentos sospechoso. En ocasiones se logra la tolerancia al alimento pero a veces el diagnóstico requiere nuevas provocaciones lo que conlleva a un importante riesgo para el paciente. Sin embargo, nuevas estrategias de laboratorio como el análisis molecular (diagnóstico por componentes), pueden definir un diagnóstico más definitivo y seguro para los pacientes en los próximos años.
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isospa
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceAnales de la Real Academia de Medicina y Cirugía de Valladolid
dc.titleAlergia a los alimentos
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
dc.identifier.publicationfirstpage143
dc.identifier.publicationissue52
dc.identifier.publicationlastpage188
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International


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