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    Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem:http://uvadoc.uva.es/handle/10324/28718

    Título
    Nuclear Magnetic Resonance Methodology for the Analysis of Regular and Non-Alcoholic Lager Beers
    Autor
    Sánchez Estébanez, Cristina
    Ferrero Martín, Sergio
    Álvarez González, Celedonio ManuelAutoridad UVA Orcid
    Villafañe González, FernandoAutoridad UVA Orcid
    Caballero Caballero, IsabelAutoridad UVA Orcid
    Blanco Fuentes, Carlos AntonioAutoridad UVA Orcid
    Año del Documento
    2018
    Editorial
    Springer
    Descripción
    Producción Científica
    Documento Fuente
    Food Analyrical Methods, 2018, 11, 11–22
    Resumen
    The presence of seven main agents responsible for beer aroma and taste (n-propanol, isobutanol, 3-methylbutanol, tyrosol/tyrosine, ethyl acetate, isoamyl acetate, and acetaldehyde) is determined by different nuclear magnetic resonance (NMR) techniques (1H PRESAT, total correlation spectroscopy, heteronuclear single quantum correlation, and heteronuclear multiple bond correlation) in five regular and five low-alcoholic or alcohol-free beers. The new methodology includes the identification of the 1H and 13C NMR chemical shifts of the analytes by a standard addition method and the consequent identification of the compounds studied in regular and non-alcoholic beers. The chemical composition is different depending on whether the beer is regular or non-alcoholic, therefore affecting the organoleptic characteristics of each type of beer.
    Palabras Clave
    Lager beer
    NMR
    Non-alcoholic beer
    Alcohol-free beer
    Beer compounds
    ISSN
    1936-9751
    Revisión por pares
    SI
    DOI
    10.1007/s12161-017-0953-8
    Patrocinador
    MINECO (CTQ2013-41067-P)
    Junta de Castilla y León (VA332A12-2)
    Version del Editor
    https://link.springer.com/article/10.1007/s12161-017-0953-8
    Propietario de los Derechos
    Springer
    Idioma
    eng
    URI
    http://uvadoc.uva.es/handle/10324/28718
    Derechos
    openAccess
    Aparece en las colecciones
    • MIOMeT - Artículos de revista [51]
    Mostrar el registro completo del ítem
    Ficheros en el ítem
    Nombre:
    NMR-methodology-regular-and-non-alcoholic-lager-beers.pdf
    Tamaño:
    1.288Mb
    Formato:
    Adobe PDF
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    Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 InternationalLa licencia del ítem se describe como Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International

    Universidad de Valladolid

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