• español
  • English
  • français
  • Deutsch
  • português (Brasil)
  • italiano
    • español
    • English
    • français
    • Deutsch
    • português (Brasil)
    • italiano
    • español
    • English
    • français
    • Deutsch
    • português (Brasil)
    • italiano
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Parcourir

    Tout UVaDOCCommunautésPar date de publicationAuteursSujetsTitres

    Mon compte

    Ouvrir une session

    Statistiques

    Statistiques d'usage de visualisation

    Compartir

    Voir le document 
    •   Accueil de UVaDOC
    • PUBLICATIONS SCIENTIFIQUES
    • Departamentos
    • Dpto. Pediatría e Inmunología, Obstetricia y Ginecología, Nutrición y Bromatología, Psiquiatría e Historia de la Ciencia
    • DEP55 - Artículos de revista
    • Voir le document
    •   Accueil de UVaDOC
    • PUBLICATIONS SCIENTIFIQUES
    • Departamentos
    • Dpto. Pediatría e Inmunología, Obstetricia y Ginecología, Nutrición y Bromatología, Psiquiatría e Historia de la Ciencia
    • DEP55 - Artículos de revista
    • Voir le document
    • español
    • English
    • français
    • Deutsch
    • português (Brasil)
    • italiano

    Exportar

    RISMendeleyRefworksZotero
    • edm
    • marc
    • xoai
    • qdc
    • ore
    • ese
    • dim
    • uketd_dc
    • oai_dc
    • etdms
    • rdf
    • mods
    • mets
    • didl
    • premis

    Citas

    Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem:https://uvadoc.uva.es/handle/10324/53286

    Título
    Food safety through natural antimicrobials
    Autor
    Quinto Fernández, Emiliano JoséAutoridad UVA Orcid
    Caro Canales, IrmaAutoridad UVA
    Villalobos Delgado, Luz H.
    Mateo, Javier
    Mateo Silleras, Beatriz deAutoridad UVA Orcid
    Redondo del Río, María PazAutoridad UVA
    Año del Documento
    2019
    Editorial
    MDPI
    Descripción
    Producción Científica
    Documento Fuente
    Antibiotics, 2019, vol. 8, n. 4, 208
    Résumé
    Microbial pathogens are the cause of many foodborne diseases after the ingestion of contaminated food. Several preservation methods have been developed to assure microbial food safety, as well as nutritional values and sensory characteristics of food. However, the demand for natural antimicrobial agents is increasing due to consumers’ concern on health issues. Moreover, the use of antibiotics is leading to multidrug resistant microorganisms reinforcing the focus of researchers and the food industry on natural antimicrobials. Natural antimicrobial compounds from plants, animals, bacteria, viruses, algae and mushrooms are covered. Finally, new perspectives from researchers in the field and the interest of the food industry in innovations are reviewed. These new approaches should be useful for controlling foodborne bacterial pathogens; furthermore, the shelf-life of food would be extended.
    Palabras Clave
    Antimicrobials
    Antimicrobianos
    ISSN
    2079-6382
    Revisión por pares
    SI
    DOI
    10.3390/antibiotics8040208
    Patrocinador
    Junta de Castilla y León (projects (SAN196/VA07/07, SAN673/VA05/08 and SAN126/09)
    Version del Editor
    https://www.mdpi.com/2079-6382/8/4/208
    Propietario de los Derechos
    © 2019 The Authors
    Idioma
    eng
    URI
    https://uvadoc.uva.es/handle/10324/53286
    Tipo de versión
    info:eu-repo/semantics/publishedVersion
    Derechos
    openAccess
    Aparece en las colecciones
    • DEP55 - Artículos de revista [206]
    Afficher la notice complète
    Fichier(s) constituant ce document
    Nombre:
    Food-safety-through-natural-antimicrobials.pdf
    Tamaño:
    612.2Ko
    Formato:
    Adobe PDF
    Thumbnail
    Voir/Ouvrir
    Atribución 4.0 InternacionalExcepté là où spécifié autrement, la license de ce document est décrite en tant que Atribución 4.0 Internacional

    Universidad de Valladolid

    Powered by MIT's. DSpace software, Version 5.10